Wat is een stempelveer?

Een stempelveer wordt speciaal ontwikkeld als gestandaardiseerde drukveer om hoge belastingen op te vangen. De norm en het fabricaat om de stempelveren te produceren zijn cruciaal, zeker omdat er voor verschillende fabricaten eigen kleuren zijn.

Wat zijn de toepassingen van stempelveren?

Stempelveren worden gebruikt in stempelhuizen van onder meer stans- en buiggereedschap. De veren worden ingebouwd in een kleine ruimte. Ze moeten een hoge cyclische belasting met een relatief hoge frequentie opvangen. Stempelveren moeten bestand zijn tegen zware klappen en moeten lang meegaan.

Een andere toepassing is het gebruik als een soort drukveer. Ook hier spelen hoge krachten, een hoge frequentie en een kleine inbouwruimte een rol.

Hoe maken we uw stempelveren?

Stempelveren zijn onderworpen aan normen en moeten altijd gemaakt worden in de chroom-vanadium 50CrV4.

Hun kleurcodering heeft te maken met de code die bij hun productie gevolgd is. De meest voorkomende zijn types conform de Europese norm ISO 10243:2010.

Er zijn verschillende belastbaarheidsklassen met overeenstemmende kleurcodering. We maken stempelveren met uniforme lengten en diameters zodat u ze tussen de verschillende classificaties kunt uitwisselen. We laten alle verendiameters overeenstemmen met de aangegeven pen- en gatdiameters. Ook de lengten, diameters, capaciteit en kleuren zijn conform ISO 10243.

Personaliseer uw artikel

Voor een gepersonaliseerd artikel dient u het tekstveld in te vullen.

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder uw e-mailadres in. Indien uw e-mailadres reeds werd geregistreerd ontvangt u via mail binnen de 5 minuten een unieke resetlink om uw wachtwoord te wijzigen.
Indien dit e-mailadres beschikt is gekoppeld aan een account werd er een e-mail verzonden.